Altra Vanish Carbon futócipő

8.4/10 (teszt eredmény)
Kedvencekhez adásKedvencekhez advaRemoved from wishlist 0
Összehasonlít
ÁRFIGYELŐT ÁLLTOK BE ERRE A TERMÉKRE
×
Értestést kérek, az áresésről
Árfigyelőt állítok be az alábbi termékre:: Altra Vanish CARBON - 68.990 Ft
Megnézem az összes árat
Altra Vanish Carbon futócipő
Altra Vanish Carbon futócipő

68 990 Ft

Leírás

A kényelem találkozik a sebességgel az Altra első gyorsasági cipőjében. Az Altra egy Carbitex™ karbon félbevonatú cipővel, a Vanish Carbon cipővel lép be a versenykategóriába. Ez a hosszútávú gyorsasági cipő az Altra EGO™ PRO középtalp habszivacsunkkal van felszerelve, amely minden lépésnél párnázottságot biztosít, valamint az Active Stance Rocker forma, amely hatékonyabb lábujjra érkezést biztosít. Slim FootShape™ illeszkedésünket úgy terveztük, hogy minden lépésnél megadjuk a teljes sebesség eléréséhez szükséges erőt és stabilitást.

FOOTSHAPE™ felsőrész
Lehetővé teszi, hogy lábujjaid természetes módon ellazuljanak és szétterüljenek, így nagyobb kényelmet és stabilitást biztosít emelkedőkön és lejtőkön.

KIEGYENSÚLYOZOTT PÁRNÁZÁS™
A Balanced Cushioning™ platformunk a sarkadat és az elülső lábfejedet azonos távolságra helyezi a talajtól, ami elősegíti a jobb igazodást, a jobb formát és az alacsony hatású landolást.

ALTRA EGO™ PRO
Altra EGO™ PRO habunk a legkönnyebb középtalp habunk, amelyet úgy terveztünk, hogy végigjárja a távot, és minden lépésnél párnázottságot biztosítson kilométerről kilométerre.

PROPEL KARBON FÉLLEMEZ
Ezt az egyedülálló szénszálas Propel Plate-et úgy tervezték, hogy természetes módon hajoljon a lábaddal együtt, így minden lépésnél további lendületet és lendületet biztosít.

Bölcső ALAK
A bolcső formánkat úgy terveztük, hogy minden egyes lépésnél az előre lendítés érzetét keltse, és hatékony lábujjkezdést biztosítson anélkül, hogy a lábujjakat elvenné.

8.4teszt eredmény
Altra Vanish Carbon futócipő teszt

Az Altra egy fiatal márka a futócipők piacán, de mára már sok kedvelője van, és már a kínálatuk is elég széles (közel 20 különböző típus készítenek).

A kezdetektől fogva 2 fő jellemzője van az összes Altra cipőnek, a zéró drop, és a lábfej alakú talp kialakítás. Így van ez az Altra Vanish Carbon futócipő esetén is, ami az márka csúcsmodellje.

Az Altra is beállt a sorba és megalkotta a könnyű, karbonlemezes szuper cipőjét, ahogyan sok más márka tette. A cipő 206 grammos súlyával az egyik legkönnyebb ebben a szupercipő mezőnyben megelőzve a Nike, Asics, Hoka, Adidas, Saucony márkákat. A többiekhez mért jobb, alacsonyabb súly leginkább a cipő alacsonyabb talpmagasságából adódik. Ez az alacsonyabb talp magasság 33mm, ami nem számítana alacsonynak, de a szupercipők, általában maximalizálják a párnázottságot és a magasságot és éppen hogy csak a 40 mm alatt maradnak (hogy még minden versenyen szabályosnak minősüljön a cipő).

A felsőrész egy hálós, lyukacsos anyagból készült, ami könnyű, jó légáteresztőképességű. Az alacsony súly érdekében a felsőrész nem túl párnázott. A felsőrész az Altra Slim FootShape formáját követi, magyarul vékonyabb lábfejre van szabva, így a vastagabb lábfejű futók mindenképpen próbálják fel, mielőtt megvennék. A sarok rész is minimálisan támasztott és párnázott csak. A nyelv nagyon vékony és sajnos hajlamos elcsúszni, gyűrődni.

A középtalpban a karbon lemez alatt és felett is az Altra Ego Pro elnevezésű habja van. Ez a hab egy TPE (termoplasztikus gumi hab), ami közepesen kemény, de nagyon rugalmas és könnyű. Az Altra Vanish Carbon EGO PRO középtalpa a lábfejjel együtt dolgozik, ugyanakkor támogatja is azt, és éppen a megfelelő mennyiségű energia-visszatérítést és ütéscsillapítást adja. A cipő elsőre picit ellentmondásosnak tűnik. Egyfelöl a legtöbb karbonlemezes futócipő arra törekszik, hogy a cipő a lehető legtöbbet munkát levegyen a futó válláról. A másik oldalon a zéró drop cipők arra törekednek, hogy a lehető legjobban elősegítsék a lábfej működését és erejét. Az Altranak így sikerült alkotni egy köztes megoldást, mert az Altra Vanish Carbon egy nagyszerű cipő lett. A zéró drop miatt a lábfej elülső részére esik a nagyobb terhelés, ahol a karbon lemez is van, ami nagyszerűen segít az elrugaszkodásban. A bölcső alakú (ringásra képes) talpkialakítás pedig sokat segít az átgördülési folyamatban.

Az Altra Vanish Carbon futócipő karbonlemeze nem fedi le a teljes talpat. A talp közepétől indul előre v alakban lekövetve a talp formáját. Ráadásul nem egybefüffő, mivel a középtalp után 3 részre válik, így külön tud mozogni. A lemez anyaga nem teljesen karbon, hanem a Carbitex által gyártott, a karbonnál rugalmasabb anyag (a Scott, Saucony, North Face márkák is ezt használják). Mivel a karbon lemez a talp elülső és középső részén helyezkedik el, a rugalmas hatás a, nagy energiavisszaadást a középső vagy talp első részére érkezők tudják csak igazán kihasználni az Altra Vanish Carbon futócipőben.

A külső talp nagyon jól tapad, ami egy szupercipőnél elengedhetetlen, viszont nagyon gyorsan kopik is. Az OK, hogy ez egy verseny cipő, nem edzéseken kell hordani, de 300-400 km alatt teljesen el tud kopni a küldőtalp.

 

Összegezve az Altra megugrotta a kihívást, nagyszerű felsőkategóriás cipőt csinált az Altra Vanish Carbon futócipővel. Amivel, több, másabb a konkurensek hasonló szupercipőinél, hogy stabilabb (szélesebb és nem olyan magas), hogy könnyebb (nem sokkal). Sajnos, ahogy a szupercipők legtöbbje az Altra Vanish Carbon sem túl tartós. A külső talpa gyorsan kopik, ráadásul a középtalp sem tartja magát hosszú ideig. A cipő elsősorban azoknak lesz jó megoldás, akik stabilabb, szélesebb lábra való szupercipőt keresnek, és elfogadják, hogy egy picikét elmarad a cipő a konkurens márkák szupercipőinek párnázottságától és energiavisszaadásától.

 

A láb tartása
8
Légáteresztőképesség
8.5
Párnázottság
8.5
Reszponzivitás / Rugalmasság
9
Energia-visszaadás
9
Stabilitás
8.5
Tapadás
9
Kopás / tartósság
6
Súly
9.5
Ár/ érték arány
7.5
Előnyök
 • Könnyű
 • Reszponzív
 • Stabil
 • Kényelmes
 • Tágas
 • Gyors
 • Jól párnázott
Hátrányok
 • Könnyen kikötődik a fűző
 • Túl vékony a nyelve
 • Gyorsan kopik a talpa
 • Drága

Ár történet

Ártörténet a következő cipőhöz: Altra Vanish CARBON
Utolsó modosítások
 • 68.990 Ft - 2023.03.24.
 • 94.420 Ft - 2023.03.18.
 • 89.700 Ft - 2023.03.11.
 • 71.080 Ft - 2023.03.03.
 • 74.070 Ft - 2023.02.24.
 • 83.610 Ft - 2023.02.18.
 • 87.130 Ft - 2023.02.10.
 • 90.720 Ft - 2023.02.03.
Első bekerülés: 2022.12.17.
 • Legmagasabb ár 94.420 Ft - 2023.03.18.
 • Legalacsonyabb ár 68.990 Ft - 2023.03.24.

További információk

Részletes adatok: Altra Vanish Carbon futócipő

nem

használat

tempó

javasolt max. táv

, , ,

milyen lábfejre ajánlott

,

támogatás

talpszerkezet

,

drop (mm)

átlagos talpvastagság (mm)

33

talpvastagság elöl (mm)

33

talpvastagság hátul (mm)

33

súly (g)

206

árszint

megjelenés éve

Vélemények (0)

Felhasználói vélemények

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nincsenek értékelések

Értékeld elsőként a "Altra Vanish Carbon futócipő"

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Futócipő árösszehasonlítás, teszt
Logo
Register New Account
Termékek összehasonlítása
 • Total (0)
Összehasonlít
0
Shopping cart